maanantai 7. helmikuuta 2011

Siitakesienirisotto

KOTIRUOKAA

Kokeilin risottoa italialaisesta risottoriisistä ja kotimaisista luomu siitakesienistä. Syntyi herkullinen lopputulos, joka maistui koko perheelle.


Siitakesienirisotto

3 dl Italialaista risottoriisiä
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3dl kasvislientä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl ruokakermaa
1 dl parmasaanijuustoa
200g siitakesieniä
1/2 dl tuoretta timjamia
mustapippuria
suolaa

Kuullota sienet öljyssä paistinpannulla ja mausta. Siirrä odottamaan.
Kaada kattilaan oliiviöljy ja riisi. Lisää sipuli ja valosipulinkynnet silputtuina.
Kaada joukkoon kasvislientä ja valkoviiniä tasaisesti imeyttämällä.
Kypsytä riisi kypsäksi miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen.
Jatka keittämistä, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Lisää lopuksi ruokakerma ja parmesaani, sienet sekä hienonnettu tuore timjami.
Mausta mustapippurilla.
Minulle riittää kasvisliemen ja raaka-aineiden suola,
mutta tarkista makuoman tottumuksesi mukaan.


Keittiöterveisin,

Ei kommentteja: