lauantai 26. helmikuuta 2011

Näin on marjat

SUOMALAISIA SUPERMARJOJA

Suomen luonto on täynnä marjoja, jotka voidaan uusimpien trendien mukaan nimetä supermarjoiksi. Mustikat, puolukat, karpalot ja tyrnit sisältävät runsaasti antioksidantteja, ovat helppokäyttöisiä ja tuovat vaihtelua makumaailmaan.

Marjoista nauttiminen ja marjaherkkujen tekeminen ei onneksi ole riippuvainen vuodenajasta ja kasvusesongeista, sillä tarjolla on kuivattuja marjoja ja marjajauheita sekä pakastemarjoa.


Innostuin kotimaisita marjoista ja päätin ottaa ne tänään aamiaispöytään monella eri tavoin. Syntyi buffet, jossa oli jokaiselle jotakin. Herkkuja oli hieno tehdä ja vielä hienompaa oli ruokailijoiden antama positiivinen palaute.


Mustikka-banaanipirtelö rasvattomasta jogurtista ja maidosta


Puolukka-hunajapirtelöt

Mustikka-kauramuffiinit - makeus hunajasta, rasvana rypsiöljy


Ruispuuro - makuna karpaloita, jotka sisältävät paljon soluja suojaafia flavonoideja.



Saaristoalueilla villinä kasvava tyrni on tullut myös suosituksi viljelykasviksi. Tyrnimarjat sisältävät C-vitamiinia 10-20 kertaa enemmän kuin appelsiini. Niissä myös paljon myös muita tärkeitä vitamiineja, monityydyttämättämiä rasvahappoja ja flavonoideja

Luonnonjogurttia, tyrnirouhetta ja hunajaa

Valmista vatsaystävällistä tyrnijogurttia, cashew-pähkinoita ja kauraleseitä

Suomalaisista marjoista saa jokaiselle jotakin,

Ei kommentteja: