Suomen luonto on täynnä marjoja, jotka voidaan uusimpien trendien mukaan nimetä supermarjoiksi. Mustikat, puolukat, karpalot ja tyrnit sisältävät runsaasti antioksidantteja, ovat helppokäyttöisiä ja tuovat vaihtelua makumaailmaan.
Marjoista nauttiminen ja marjaherkkujen tekeminen ei onneksi ole riippuvainen vuodenajasta ja kasvusesongeista, sillä tarjolla on kuivattuja marjoja ja marjajauheita sekä pakastemarjoa.
Innostuin kotimaisita marjoista ja päätin ottaa ne tänään aamiaispöytään monella eri tavoin. Syntyi buffet, jossa oli jokaiselle jotakin. Herkkuja oli hieno tehdä ja vielä hienompaa oli ruokailijoiden antama positiivinen palaute.
Mustikka-banaanipirtelö rasvattomasta jogurtista ja maidosta
Puolukka-hunajapirtelöt
Mustikka-kauramuffiinit - makeus hunajasta, rasvana rypsiöljy
Ruispuuro - makuna karpaloita, jotka sisältävät paljon soluja suojaafia flavonoideja.
Saaristoalueilla villinä kasvava tyrni on tullut myös suosituksi viljelykasviksi. Tyrnimarjat sisältävät C-vitamiinia 10-20 kertaa enemmän kuin appelsiini. Niissä myös paljon myös muita tärkeitä vitamiineja, monityydyttämättämiä rasvahappoja ja flavonoideja
Luonnonjogurttia, tyrnirouhetta ja hunajaa
Suomalaisista marjoista saa jokaiselle jotakin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti