sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Yrttitarhan hurmaa

KESÄKIVAA

Eilinen helteinen vapaapäivä villitsi minut puutarharetkselle sipoolaiseen Lindbergin puutarhaan. Olin jo kauan sitten päättänyt taas istuttaa yrttejä kesäkeittiötäni varten, mutta työ vain siirtyi ja siirtyi, arki-illat kuin täyttyivät muusta ohjelmasta.
Mutta nyt, nyt oli yrttien vuoro. Aherruksen tuntee vielä tänäänkin kehossaan, kun on kärrännyt multaa ja puuhastellut koko päivän pihalla.


Ostimme basilkaa, sitruunatimjamia, marokonminttua, salviaa ja rosmariinia...Ensimmäisen asetelman tein ystäviltäni lahjaksi samaan ruukkuun, jonka paikka on grillin kupeessa.Toinen asetelma syntyi kuopuksen yrittilaatikkoon kesäkeittiön toiselle laidalle. Laatikko on tuntunut toimivalta ja helpolta ratkaisulta myös pihassa. Parvekkeella tai terassilla se on ihan yliveto - mahdollistaa kaupunkiviljelyn.Yksi kokeiluni oli moderni yrtti stevia, joka toimii luonnon makeutena.


Pakko on laittaa kuviin myös viikkoa aikaisemmin istutetut laventelit. Ne on hankittu porvoolaisesta Seitlahden puutarhasta ja ovat toiveideni mukaan syötävää lajiketta. Odotan siis innolla kukkasatoa:).
Hellepäivänä oli pakko välillä istahtaa lepäämään ja nauttimaan juotavaa. Sitruunalla maustettu seljamehu maistui taivaalliselta. Iltapäivän istutustalkoot kruunasi nougatjäätelö mustikoisen kera.
Terveisin,

Ei kommentteja: