perjantai 29. kesäkuuta 2012

Avanti! soi Porvoon uudistuneella Taidetehtaalla

SUVISOITTO

Vuosi sitten Avanti! aloitti perinteisen Suvisoiton Porvoon taidetehtaan keskeneräisellä rakennustyömaalla. Tänä vuonna Taidetehdas on avattu virallisesti käyttöön täysin uudistettuna ja Avanti!-sali on valmiina Suvisoittoa varten.
Tapahtuman taitellisena suunnittelijana toimii tänä vuonna  kapellimestari Susanna Mälkki. Hän valitsi festivaalin nimeksi MIX ja perusteli valintaasa sillä, että hän tuo esiin tämän ajan musiikkikentän monipuolisuutta. Tapahtuma on sekoitus avant-gardea, jazzia, akustista ja elektronista, sävellettyä ja hetkessä inspiroitua musiikkia.

Tänään Avantin solistina on vuorossa hollantilainen trumpettivirtuoosi Marco Blaauw. Lisäksi illalla on myöhäiskonsertti Porvoon tuomiokirkossa. Huomenna Taidetehtaalla ilotellaan ja iltasessiossa HumppAvantin solistina on amerikkalainen jazz-saksofonistilegenda Dave Liebman. Tapahtuman päätöspäivä sunnuntai huipentaa festivaalin Hidéki Naganon soolokonsertin sekä päätöskonsertin Harveyn, Stravinskyn ja Berion sävelin.

Minulla on liput kahteen konserttiin ja odotan mielenkiinnolla viikonlopun antia.


Taidetehdas on taiteen monitoimipaikka. Se on musiikkisalin ja upean ravintolan lisäksi myös taiteilijoiden työskentely- ja näyttelytila. Sen kupeeseessa toimii upea elokuvateatteri. Keväällä Taidetehdas avautui Jukka Rintalan hienon näyttelyn siivittämänä.

Ehkäpä myös aulakahvilan leivokset valittiin avajaisviikon tunnelmissa
Jukka Rintalan siveltimenvetoja mukaellen.
Hienoa, että Porvoossa on upea Taidetehdas!


Terveisin,

Ei kommentteja: