perjantai 5. syyskuuta 2014

Pehmeä omena-jogurttitorttu

SADONKORJUU

Vanhin tyttäreni rakastaa leipomista. Niinpä hän päätti tulla luokseni viettämään vapaapäivää ja leipoi ilokseen omenatortun kotipihan omenapuusta - omasta nimikkopuustaan. Reseptin tyttäreni oli saanut kummitädiltään ja oli päättänyt testata sen toimivuutta - ja vähän tuunata. Luovutan mielelläni jatkossakin keittiöni koekeittiöksi tällaisille kokeiluille.

Kyllä kelpasi tulla töistä kotiin, kun vastaan tulvi vastaleivotun piirakan tuoksu. Puhumattakaan siitä, että piirakkaa sai myös maistaa.


Kuohkean taikinan pehmeyden salaisuus piilee luonnonjogurtissa ja 
pikantin maun se saa kardemummasta.
Ihanan pehmeän piirakan päälle kaadettiin vielä tilkka vaniljakastiketta.


Pehmeä omena-jogurttitorttu

Pohja
3 kananmunaa
2 dl ruokosokeria
1,5 dl maustamatonta luonnonjogurttia
0,75 dl rypsiöljyä
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2,5 tl leivinjauhetta
3,5 dl spelttijauhoja

Pinnalle
4 omenaa lohkoina
kanelia
ruokosokeria

Vatkaa munat ja ruokosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rypsiöljy ja luonnonjogurtti. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja
lisää seos taikinaan pienissä erissä huolella sekoittaen.
Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina voideltuun n. Ø 24 cm irtoreunaiseen kakkuvuokaan.
Asettele omenat lohkoina taikinan päälle. Ripottele pinnalle ruokosokeria ja kanelia.

Paista 200° asteessa 15-25 minuuttia.



Terveisin,

Ei kommentteja: