Kiinalaisen kuujuhlan (Moon Festival) tunnelmissa päädyin tekemään helpon ja herkullisen lisäkkeen, jonka olen oppinut kiinalaisilta. He tarjoilivat suussa sulavia kurpitsoja aamiaisella.
Höyrytetyt kurpitsat syntyvät kuin itsestään. Ja täydentävät oivallisesti melkein mitä tahansa sadonkorjuuajan ateriaa.
Keltainen kurpitsa loistaa ja erottuu syksyn sadossa kuin kuu konsanaan. Sitä on ilo käsitellä.
Höyrytetyt kurpitsat
kurpitsaa
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
korianteria
Kuori ja lohko kurpitsa. Laita
höyrykattilaan höyrystymään noin 15 minuutiksi.
Varmista kypsyys ja nosta palat
tarjoiluvadille. Lorauta päälle oliiviöljyä sekä
ripaus suolaa ja mustapippuria.
Koristele korianterilla.
Tällä kertaa tarjoilin höyrytettyä kurpitsaa aasialaisittain maustetun grillatun kanan kanssa.
Toinen lisäke syntyi lehtikaalista pannulla paistaen. Lehtikaalia, oliiviöljyä, sipulia, valkosipulia, raastettua inkivääriä ja limen mehu.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti