Pihapiirin piikikkäät nokkoset päätyivät aamulla pataan. Niistä syntyi maukas aamiainen, jolle annoimme nimen suvisyrnikit. Kun nokkosten kaveriksi lisättiin kananmunia, proteiinirahkaa ja ruisjauhoja oli lopputulos myös terveellistä ruokavaliota kannattavien mieleen. Maku oli mitä herkullisin - lettuset olivat myös nuorison mieleen.
Proteiinipitoisten nokkoslettujen maun kruunaa tuoreista raparpereista tehty hilloke.
Suvisyrnikit rahkasta ja tuoreista nokkosista
n. 2 litraa tuoreita nokkosia
(= 1,5 dl keitettynä ja silputtuna)
2,5 dl proteiini- tai maitorahkaa
6 kananmunaa
1,5 dl ruisjauhoja*
rypsiöljyä paistamiseen
Huuhtele nokkosia runsaassa vedessä. Lisää nokkoset suureen määrään kiehuvaa vettä ja keitä muutaman minuutin ajan. Siivilöi lehdet ja jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta hyvin ja hienonna silpuksi.
Sekoita nokkossilpun joukkoon rahka ja kananmunat. Lisää ruisjauhot. Anna taikinan levätä noin puoli tuntia ennen paistamista. Paista rypsiöljyssä kullanruskeiksi blini- tai ohukaispannussa.
Tarjoile tuoreen raparperihillokkeen kera (ks. ohje tästä).
*Vinkki: jos käytät tattarijauhoja, saat gluteenittoman vaihtoehdon.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti