keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Uudistunut laivabuffet

BUFFETPÖYDÄSSÄ


Piipahdin nuorimman tyttäreni kanssa viikonloppuna pikamatkalla Tukholmassa. Menimme valkoisilla laivoilla ja saimme iloksemme paluumatkalla huomata, että perinteinen laivabuffet oli uudistunut.

Helmikuun alusta lähtien valkoisten ruotsinlaivojen buffet on jaettu perinteisten kylmien ja lämpimien tiskien sijaan useampiin, erilaisiin tiskeihin tai toreihin ja tarjolle on tullut myös kokonaan uusia juttuja. Oli ilo olla ensimmäisten joukossa uudistusta kokeilemassa. Eri pöydistä saattoi erilaisia herkkuja nauttia itse haluamassaan järjestyksessä entistä vapaammin.

Sushipöytä oli uusi positiivinen yllätys, vaikkakin vaihtoehoja oli vain kaksi. Kurkulla ja lohella täytetyt maki sushit tarjoiltiin inkiväärin, wasabin ja soijakastikeen kanssa, ja sushit saattoi syödä puikoilla tyyliin sopivista astioista.



Kylmä alkuruokatiski oli jaettu useaan erilaiseen tapas-tiskiin tai antipasto-toriin.
Parmakinkkua ja melonia, parmesaania ja oliiveja...


...kylmiä kana- ja liha-alkupaloja eri tavoin maustettuina. Tapastarjoilua täydensi erillinen vihannes, josta sai poimia marinoituja sipuleita, sitruunamehulla maustettuja avokadoja, grillattuja vihanneksi tai perinteisiä salaatteja...


Vanhaa kunnon kalapöytääkään ei oltu unohdettu, mutta sen tarjonta "kalatorina" oli selvästi suppeampi.
Suosikkimädit ja katkaravut olivat kuitenkin tallella.


Samoin erilaiset lohet kastikkeineen ja saaristolaisleipineen


Tuttu katkarapuskagenkin löytyi uudistuneena kalatorilta.


Nuorison mieleen oli erillinen Tex-mex buffet tacoineen, tortilloineen ja nachoineen.


Ja lämmin pöytä oli runsas. Kasvisvaihtoehtoja, kanaa ja keittiömesterin leikkaamaa lihaa.
Muutos oli lämpimän ruoan tiskillä ehkä kaikista pienin.


Myös jälkiruokapöytä oli runsas, eikä niin kovin paljon muuttunut.
Juustot oli ihan pakko maistaa.


Tällä kertaa valintani oli unelmainen suklaamousse ja raikas marjakastike. Valinta ei tosin ollut helppo sitruunakakun, tiramisun, sulkaakakun, hedelmävaahtojen..... yms herkkujen valikoimasta.


Ja kahvin kanssa oli vielä pakko kerätä sormimakeat... marengit ja marmeladit.


Alkuviikosta on sitten voinut pitää paastopäiviä, monestakin syystä:)


Terveisin,

Ei kommentteja: