maanantai 29. lokakuuta 2012

Valtakunnan Safkaa

AVOCADOPASTA

Postiluukusta kolahti kirjalähetys: Alexander ja Hanna Gullichsenin uusi keittokirja Safkaa - parempaa arkiruokaa. Gullichsenien kirja on tehnyt hyvin kauppansa ja luvassa on kohta toinen painos. Päätin siis tilata omani vielä, kun ensimmäisiä versioita oli saatavana.

Olin kirjaa odotellessa lukenut kirjassa olevan Avocadopastan huikeasta suosiosta. Kun Hesari julkaisi reseptin, alkoivat "kaikki" suomalaiset sitä kokeilemaan. Lehtipersilja loppui kaupoista kesken ja jopa Järvikylän yrittiviljelmillä huomattiin sen huikea menekki. Ihmisiä harmitti, kun tuotteet loppuivat kaupoista. Netissä Gullichsenit kommentoivat, että lehtipersiljan voi korvata korianterilla....ja tarina jatkui. Kauppoihin ilmaantui opasteita pecorino-juuston lähelle:).

Mikä mieletön osoitus villityksestä, joka voi levitä kulovalkean tavoin. Joten pakkohan avocadopastaa oli kokeilla. Vähän hitaasti... mutta varmasti. Ja olihan se ihanaa!

Alexander Gullichsenin kirjoitti, että avocadopasta päätyi kirjaan, koska se oli ensimmäinen ruoka jota hän tarjosi vaimolleen. Vaimo Hanna on kertonut jälkeenpäin, että meinasi itkeä pastaa syödessään - oli kuulemma niin hyvää.

 
Alexander Gullichsenin alkuperäinen, herkullisen avocadopastan resepti löytyy tästä.
 
 
Terveisin,
 

Ei kommentteja: