tiistai 30. lokakuuta 2012

Pure Lunch

IN PURE BISTRO

Sovin aina silloin tällöin lounastapaamisia tai "töiden jälkeen" treffejä ystävieni kanssa. Kiireen keskellä tuntuu, että muuten ei koskaan ehdi tapaamaan. Ruoan äärellä on hyvä päivittää kuulumiset, ideoida työasioita ja muuten vaan ottaa hetki irti arjen kiireestä. Päivän mittaan kun on kuitenkin hyvä jotain syödä:).

Tänään lounastin hyvän ystäväni kanssa Jouni Toivasen ja Mika Mattilan Luomo-ravintolan kupeeseen keväällä avatussa Pure Bistrossa Kauppatorin kulmassa. Vuosien, tarkemmin vuosikymmenien ystävyyden aikana ovat monet helsinkiläiset ravintolat tulleet tutuiksi. Siksi oli hyvä kolkutella molemmille uusia ovia. Ja ihan mukavan bistron olivat herrat Michelin-ravintolansa rinnalle avanneet.

Rento fiilis tarttui jo ovella. Olin etuajassa ja sain rauhassa napsia kuvia lounasvieraita odottavista tiloista.






Pieni ravintolasali täyttyi vartissa. Tyhjyyttä kaikuvassa tiloissa sorisi hetkessä innostunut puhe. Naapurissa puhuttiin uusista lääkkeistä. Takana mietitytti investointien kannattavuus. Meidän pöydässä kerrattiin kirjamessut, vaalitulokset, mainonnan tulevaisuuden suuntaukset, brändin rakentamisen vaiheet ja kalleus sekä lopuksi nuorison tulevaisuudensuunnitelmat sekä oman työn kehitysnäkymät.


Tilaisuus alkoi keittiön tarjoamalla tyrnishotilla. Pure terveysmehu nautittiin hauskasti pullonpohjat kumoamalla. Leipä kuorittiin pöydässä itse esiin paperipussista. Lähikaupasta sitä kuitenkaan ei oltu haettu. Pussista löytyi kotitekoinen herkkuleipä.

 
Keittiön lounas oli bratwurst sinappikastikkeen ja muusin kera. Toinen vaihtoehto oli kolmen aterian lounas. Päädyimme jälkimmäiseen, jotta saisimme koko "asialistan" käsiteltyä.


Minä valitsin halloweenin kunniaksi keltaista bataattikeittoa. Enkä pettynyt - oli samettisen pehmeää. Ystäväni suosi maalaissalaattia kanan, kinkun ja uppomunan kera. Hiljaisuus lienee merkinnyt tyytyväisyyttä.


Molemmat valitsivat pääruoaksi kuhaa Mannerheim. Se tarjottiin uusvanhalta kastehelmikuvioidulta lautaselta. Maku oli vähän vaatimaton, mietin olisiko hirvihöystö ollut parempi vaihtoehto. Mutta sitten palasin taas lounaan sosiaaliseen merkitykseen ja unohdin nipotuksen pikkuasioista.

 
Jälkkärinä nautittiin appelsiinikakkua ja maitosuklaata.
Ja lopuksi siemailtiin palan painikkeeksi kahdet kahvit.
Poistuttiin kylläisinä.
 
 
 
Terveisin,
 
 

Ei kommentteja: