sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Tikusta kanaa

INTIALAISITTAIN

Kuopukseni pyynnöstä päädyimme kokkaamaan intialaisittain. Soijassa marinoidut sesamkanavartaat ovat yksi hänen lempiruoistaan. Keittiössä oli kovasti tekemisen meininkiä. Yksi leikkasi, toinen tikutti. Yksi leipoi naania ja toinen pihisti porkkanakakun päällistä parempiin suihin.

Kaivoin esiin vuosia sitten lehdestä nappamani reseptit. Kaikki alkoi siitä, että kaksitoista kanan rintafilettä leikattiin jokainen neljään osaan ja laitettiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi.


Marinadi
2 dl vähäsuolaista soijaa
2 dl vettä
1 dl fariinisokeria
1-2 rkl sesamöljyä
pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
ruukullinen tuoretta korianteria



Marinoituneet filesuikaleet tikutettiin pitkiin grillitikkuihin ja niiden pintaan kaadettiin sesaminsiemeniä. Sitten kanavartaat paistettiin mehevän kypsiksi uunissa, 175 asteessa.

 
Kurkkuraita ja naanleipä kuuluvat intialaiseen pöytään. Ne ovat koko perheen suosikkeja.


 
Kurkkuraita
1/2 l Luonto+ maustamatonta proteiinijogurttia
tai maustamatonta rasvatonta jogurttia
1/2 kurkku raastettuna
11/2 - 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
ripaus maustepippuria (haluttaessa)


Naanleipä
1 dl vettä
4 tl kuivahiivaa
2 tl fariinisokeria
3 dl maustamatonta rasvatonta jogurttia
6 dl vehnäjauhoja
(suolaa haluttaessa)
 
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja anna seisoa muutaman minuutin ajan. Lisää sokeri, jogurtti ja jauhot ja sekoita taikinaksi. Kohota taikinaa lämpimässä noin 20 minuuttia. Leivo uunipellille tasainen leipälevy. Paista noin 10 minuuttia (kiertoilmauunissa). Revi levystä tarjoilupaloja leipävadille.
 
Tällä kertaa kokeilin  myös naanleipään proteiinijogurttia, johon olen hurahtanut. Tuntui toimivan hyvin. Lisäksi korvasin puolet vehnäjauhoista Malmgårdin kartanon täysjyvävehnäjauhoilla.


 
Lopuksi nautimme inkiväärillä, muskotilla ja kanelilla maustettua porkkanakakkua, jonka kuorrute syntyi kevyestä tuorejuustosta, tomusokerista ja sitruunamehusta.
 
Aterian päätteeksi nautittiin intialaisin maustettua mustaa teetä - masalaa, jota pidän aina kotona pienessä elefanttirasiassa. Teen hienossa aromissa on anista, kaardemummaa, mustapippuria, kanelia, inkivääriä, korianteria ja neilikkaa. Usein masala tee valmistetaan täysmaidon kera, mutta itse pidän siitä eniten ihan sellaisenaan.

 
Taustalle viritettiin soimaan intialaista musiikkia paikallisten mestareiden esittämämä.
 Sen sävelkuluissa oli meille eniten sulattelemista.
 
 
Terveisin,
 


Ei kommentteja: