keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Maailmanluokan oopperaa kotikylän valkokankaalla

OOPPERA

Oopperan ystävänä olen tilannut New Yorkin Metropolitan Operan infokirjeen sähköpostiini. Eilen sen sisältö kolahti: suuri suosikkini -ehkä tämän hetken ykkössopraano maailmassa - Anna Netrebko nousee lavalle oopperassa Don Pasquale. Ja mikä parasta, oopperaa voi seurata livenä HD-lähetyksenä eri puolilla maailmaa. Suomessakin kaikkiaan 12 elokuvateatteria pääkaupunkiseudulta Ouluun lähettää myös tämän suoran lähetyksen.


Olin ennenkin noteerannut Metin modernin tavan lähestyä uusia kohderyhmiä ja laajentaa kuulijakuntaansa, mutta vasta Anna Netrebkon nimi herätti todellisen kiinnostukseni. Ajattelin kokeilla.

Mielessäni kuvittelin, että suuri valkokangas välittäisi nautinnon varmaankin oikealla tavalla. Oopperan visuaalisuus tulisi mukaan pelkkiin levytyksiin verrattuna eikä esimerkiksi puhelimen sointi tai kahvinkeittimen korina kesken esityksen häiritsisi, kuten saattaisi käydä kotona katsotun DVD-version kanssa. Muista mahdollisista keskeytyksistä puhumattakaan.

Esimakuna Met laittoi tiedotteeseensa videoleikkeen, jonka voit katsoa tästä linkistä.
Kaikki Finnkinon esittelemät kauden Metropolitan oopperat voi nähdä nettisivuilta, josta voi myös ladata niiden esittelypdf:n.

Don Pasqualen live esitys elokuvateattereissa alkaa  lauantaina 13.11 klo 19.30 ja nauhoitetut encoret esitetään ti 16.11 klo 18 ja la 20.11 klo 11. Liput maksavat 32,-/22,-.

Minusta taisi juuri tulla New York Metropolitan Opera Live in HD -esitysten fani.

Ei kommentteja: