lauantai 6. marraskuuta 2010

Ranskalainen aamutunnelma vie mielikuvissa Pariisiin

KIRJAT & MUSIIKKI

Tuttavani totesi, että Pariisiin pitäisi päästä kvartaaleittain. Miten totta! Minäkin olisin valmis matkaan vaikka heti. Paloa Pariisiin voi onneksi lieventää mielikuvamatkalla.

Tänä aamuna tarjoilin itselleni cafe au laitia Montparnassassen suositun brasserien  la Coupolen kahvikupeista. Kahvihetken taustalle valitsin Carla Brunin uusimman levyn 'comme se de rien n'etait'.

Sitten päätin uppoutua viime viikonlopun Kirjamessuilta hankkimani Grégoire Poletin kirjaan 'Väreilevä kaupunki', joka on lukunautintoa pariisilaisittain. Kirja on hetkessä elämisen kirja, jossa suunnitelmat haihtuvat, kääntyvät onneksi tai surumieleksi elämän pienten oikkujen edessä.


Väreilevän kaupungin henkilöt ovat muusikoita, galleristeja, kuvataideopiskelijoita ja opettajia. Polet halauaa kirjailijana olla kuin peilinä sille, mitä hän näkee. Hän kuvaa näkemäänsä tarkasti ja mukaan tempaavasti. Musiikki ja kuvataide ovat olennainen osa Pariisia ja pariisilaisten elämää. Yhdeksi romaanin päähenkilöksi nousee myös itse Pariisi, jota Polet kuvaa erityisen viehättävien yksityiskohtien kautta.

Polet oli kirjallaaan ehdokkaana arvostettuun Prix Concourt -kirjallisuuspalkintoon, joka myönnetään Ranskassa vuoden parhaan ja omaperäisimmän proosateoksen kirjoittajalle.
Pariisilainen aamu siis alkaa hyvin... ja jatkuu ainakin siihen saakka, kun muut heräävät:).

1 kommentti:

katariina kirjoitti...

Kiitos kirjavinkistä!