Maitohappokäymisen eli fermentoinnin avulla valkosipulista valmistettu musta valkosipuli
Virolaisia mustia valkosipuleita paistetaan lämpimässä ja kosteassa viikkojen ajan. Ne ovat vegaanisia ja gluteenittomia.
Maku on mieto ja makeahko. Sipuleita voi käyttää välipalana, ruokien ja juomien mausteena ja jopa makeisten valmistukseen. Sipuleissa ei ole voimakasta tuoksua.
Pakkaus näyttää tältä. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.mustkuuslauk.ee
Paahdetut punajuuret ja musta valkoipuli
Noin 1 kg tuoreita punajuuria
2-3 rosmariinin oksaa
1-2 mustaa valkoisipulia (tai 1 tavallinen valkosipuli)
1-2 rkl oliiviöljyä
(suolaa maun mukaan)
Kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja pilko valkosipulit. Sekoita ne keskenään ja lisää joukkoon rosmariinit. Kaada päälle oliiviöljyä. Sekoita. Kaada uunivuokaan.
Paista 200 asteessa, noin puoli tuntia, kunnes punajuuret kypsyvät ja paahtuvat.
Pehmeänmakuiset, paahdetut punajuuret ovat herkullinen lisäke kasvispihvien, grillatun tai paahdetun juuston kanssa sekä esimerkiksi riistalihan kaverina.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti