sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Vegaaninen kaalilaatikko

Syksyn sadonkorjuun uudet kaalit ovat mitä parasta ruokaa. Edullista, kevyttä ja herkullista. Kotimaista ja taatusti tuoretta. Kaalilaatikko on helppo ja kätevä tapa hauduttaa kaali pehmeäksi ja makeaksi.
Samalla uuninlämmityksellä voi kätevästi valmistaa suuremmankin erän, josta riittää mukaan esimerkiksi lounasevääksi. Kaalilaatikko vain paranee lämmitettäessä.


 Vegaanisen kaalilaatikon proteiini syntyy helposti soijarouheesta, jonka mausteeksi sopivat hyvin sipulit, valkosipulit, chili ja yritit.


Tarjoa kaalilaatikon kaverina puolukkasurvosta, puolukkahilloa tai pihlajanmarjahyytelöä.


Vegaaninen kaalilaatikko

(annoksesta syntyy 2 kuvassa olevaa keskikoista laatikkovuokaa)

1 keskikokoinen kaali

3 dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
3 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1/2 palko mietoa punaista chiliä
tuoretta salviaa ja timjamia
pippuria myllystä
oliiviöljyä paistamiseen

1 dl ohrasuurimoita (esikypsytetyt, kokonaiset) 
0,5 l vettä

0,5 dl tummaa siirappia
pippuria myllystä
(suolaa)
 öljyä paistovuokiin

Tarjoiluun puolukkasurvosta, puolukkahilloa tai pihlajanmarjahyytelöä.


Puolita kaali ja keitä se kypsäksi runsaassa vedessä. 
Kuullota sipulit öljyssä, lisää soijarouhe ja vei, valkosipuli, chili ja yrtit.
Rouhi päälle pippuria.

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan
Keittoaika noin 35 minuuttia.

Suikaloi keitetty kaali.
Sekoita keskenään sipuli-soijarouheseos, keitetyt ohrasuurimot ja siirappi.
Lisää seos kaalin joukkoon. Mausta pippurilla.
Kaada seos öljyttyihin uunivuokiin.

Paista 175 asteessa n. 1,5 h, kunnes kaalit ovat pehmeitä ja makeutuneita.


 Terveisin.

Ei kommentteja: