sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Laskiaispullatesting

Laskiaissununtaina kävimme perinteisellä hankikantokävelyllä ja testasimme laskiaispullien erilaisia täytteitä. Vadelma, lakritsa ja mantelimassa olivat testitäytteet.


Ensimmäinen versio sai hillokseen tummaa kirsikkahilloa ja  sen kermavaahto oli maustettu kevyesti lakritsajauheella. Uusi yhdistelmä tuntui herkulliselta.


Toinen versio oli  monen suosima vadelmainen pulla: vadelmahilloa ja vadelmahillolla maustettua kermavaahtoa.


Kolmantena perinteinen mantelilaskiaispulla, jossa täytteenä täyteläistä mantelimassaa ja maustamatonta kermavaahtoa sekä koristeena mantelilastuja.



Laskiaispullat

0,5 l maitoa *
50 g hiivaa
1 kananmuna*
1,5 tl kardemummaa
1,75 dl sokeria
n. 1 kg hienoja vehnäjauhoja
 1- 1,5 dl rypsiöljyä

Voiteluun: maitoa tai kananmuna*
Pinnalle:  raesokeria


Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja pikkuhiljaa sekoittaen. Alusta joukkoon loput jauhot ja öljy.  Kohota taikina lämpimässä vesihauteessa noin puolen tunnin ajan.
Pyöritä pullat ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota vielä hetki. 
Voitele kohonneet pullt kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. 
Paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Täytä suosikkitäytteellä ja nauti.

* jos käytät kauramaitoa ja jätät kananmunan pois, saat vegaanisen vaihtoehdon. Voitele pullat kauramaidolla. Täytteen kermavaahto syntyy kätevästi soijavisistä.


Terveisin,

Ei kommentteja: