sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Pehmeä kurpitsa-vuohenjuustokeitto

Kurpitsakeitosta on varmasti olemassa niin monta ohjetta kuin on keittäjääkin. Minun versioni tänä syksynä on pehmeä kurpitsa-vuohenjuustokeitto. Se saa särmää chilista ja inkivääristä ja täyteläisyyttä pehmeästä vuohen tuorejuustosta.


Mausteiksi laiton vielä muskottipähkinää ja mustapippuria.


Pehmeä kurpitsa-vuohenjuustokeitto

(4 annosta)

1 kg myskikurpitsaa (paino kuorittuna)
1 keltasipuli
1/4 palkoa mietoa punaista chiliä
2-3 cm  pala tuoretta inkivääriä
1/2 litraa kasvislientä
150 g pehmeää vuohen tuorejuustoa
ripaus muskottipähkinää
mustapippuria myllystä

Kuori ja pilko kurpitsa ja keltasipuli sekä inkivääri. Poista chilistä siemenet ja pilko se pieneksi.
Laita kurpisat, sipuli, inkivääri ja chili kasvisliemeen ja keitä kypsiksi. Soseuta.
Lisää sosekeiton joukkoon pehmeä vuohenjuusto ja sekoita tasaiseksi. 
Mausta muskottipähkinällä ja mustapippurilla. 
Laita lautaselle nokare vuohenjuustoa ja rouhi pinnalle ripaus mustapippuria.

Jos keitto tuntuu tuhdilta, voit lisätä siihen tilkan kasvislientä tai vettä.


Keiton kanssa juomaksi sopii hyvin punaviini. Omamme tuli Italian Toscanasta.


Terveisin,

Ei kommentteja: