lauantai 19. maaliskuuta 2016

Keväänvihreä avokado-kikherne-pestosalaatti

Alkukevääseeni on kuulunut kevennetty kasvisruoka. Olen nauttinut uusista mauista ja opetellut kokkaamaan uusia ruokia. Kasviksista on löytynyt iso ilo. Kovasti kiireisen työrupeaman aikana kasvisruoka on kohdellut lempeästi myös rasittunutta kehoa ja antanut uudenlaista energiaa.


Olen mm. sukeltanut Pohjois-Afrikan herkulliseen makumaailmaan ja löytänyt täyteläiset salaatit ja lisäkkeet kuten hummukset, pestot. Yrteistä, inkivääristä ja pähkinöistä on tullut suuria suosikkejani.
Julkaisen kevään kuluessa reseptejä, mutta nyt aloitan lounaaksi sopivasta  yksinkertaisesta salaatista.


Avokado-kikherne-pestosalaatti 

(2 annosta)

2 kypsää avokadoa
1 prk kikherneitä vedessä 
(suosikkini on suolaton, luomu)
1/2 kurkku
1/2 ruukkua salaattia
iso kourallinen vuonankaalia tai pinaattia
1/2 sitruunan mehu
herneenversoja

Pesto
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1/2 dl pinjansiemeniä
1 valkosipulin kysni
1 rkl oliiviöljyä

 Kuori avokadot ja viipaloi ne. Suikaloi kurkut. Levitä salaatit suoraan kahdelle lautaselle ja nostele päälle avokadot ja kurkut. Purista päälle sitruunamehua. Valuta kikherneet siivilässä ja kaada kulhoon.Valmista pesto sekoittamalla kaikki ainekset keskenään sauva- tai tehosekoittimella. Sekoita lopuksi pesto kikherneiden joukkoon ja nostele seos salattipetien päälle. Koristele herneeenversoilla.


Terveisin,

Ei kommentteja: