lauantai 20. helmikuuta 2016

Kevättä enteilevä keltajuurikeitto

Parsakeittoa ja keväistä Crème Ninonia odotellessa kevättä enteilevän ja mahdolliseen kevennettyyn kasvisruokavalioonkin sopivan alkukeiton voi loihtia keltajuuresta, yrteistä ja sipulista. Keitto on sopivan täyteläistä ja samalla sopivan kevyttä. Salvia sopii mausteeksi loistavasti.


Herkullinen keitto on sopiva alkupala, mutta toimii loistavasti myös lounaskeittona.
Lounaalla seuraksi sopivat vaikka pehmeät spelttisämpylät.



Keltajuurikeitto

500 g tuoreita keltajuuria
250 g keltasipuleita
7,5 dl vähäsuolaista kasvilientä
2 dl soija- tai ruokakermaa (ruokavalion mukaan)
1/2 nippua salviaa ja timjamia
mustapippuria myllystä
koristeluun tuoreita yrttejä

Kuori sipulit ja keltajuuret ja pilko ne kuumaan kasvisliemeen. Lisää tuoreet yrtit joukkoon ja keitä kypsäksi. Hienonna sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma ja mausta mustapippurilla. Tarkista maku.
Koristele keittoannokset tuoreilla yrteillä.



Terveisin,

Ei kommentteja: