keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Glögi höyryää joulun makua

JOULUKALENTERI

Joka vuosi haluan löytää jotain uutta joulukauden glögitarjoiluun. Tällä kertaa suosikkijuomani löytyivät Pellingin saaresta, pienestä Söderby bodenista.

Saaristossa olen oppinut juomaan seljankukista keitettyä mehua. Nyt huomasin, että sitä voi käyttää heinosti myös höyryävänä adventtijuomana. Ruotsi ja seljamehun luvattu maa. Hafin mehua on keitetty maan länsirannikolla jo neljän sukupolven ajan. Mehusta syntyy myös hieno parfait.
Sarjaan kuuluu myös mielenkiintoinen tummanpuhuva kirsikkamehu.


Seuraava löytö, Vanhanajan Glögi on myös kotoisin Ruotsista, Gävlestä. Sitä myyvä yritys kertoo erikoistuneensa vanhanajan hyviin makuihin.


Kolmanneksi kokeiltavaksi valitsin hauskan Hans Välimäen Vuosikertaglögin 2014. Se on kotimainen Kaskein Marjan valmistama. Reseptinä kotimaiset marjat ja jouluisat mausteet. Kruunun Hansin hauska tarina. "Ja vaikka et malttaisi lämmittääkään juomaa, se lämmittää sinut ja ystäväsi!", Hans hehkuttaa.


Söderby bodenin jouluinen myyntipöytä saariston sydämessä oli hurmaava.



Terveisin,

Ei kommentteja: