sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Hillasoiden helmet ja lapinjuusto adventtipöydässä

2. ADVENTTI

Toinen adventtisunnuntai tunnetaan jouluilon sytyttäjänä. Ja syttyihän se, kun jazzääntään virittelevä tyttäreni kajautti Jouluyön hymnin: Jo laulavat lumi ja tuuli, jo heläjää hohtavaa maa...

Tosin, eilen satanut lumiharso oli tänä aamuna tipotiessään ja maa loisti taas vihreyttään. Mutta ei Lapissa. Siksi saatoinkin kattaa pöytään sydäntalven lappilaiset herkut juoluisin mielin.


Tarjolla oli  tuoreita Lapin hilloja. 
Yhdessä kermassa haudutetutu lapinjuuston kera ne ovat pettämätön yhdistelmä - aina.


Hillat säilyvät erittäin hyvin viileässä. Onneksi. 
Siksi niitä saattoi etelänimmeinenkin ostaa tuoreena pikkuruisen ämpärillisen.

Kermassa haudutettua lapinjuustoa hillojen kera

500 g lapinjuustoa 
4 dl kuohukermaa
1/2 dl fariinisokeria


Aseta lapinjuusto paistinpannulle tai uunivuokaa. Halutessasi voit lohkoa juuston jo valmiiksi annospaloiksi. Kaada kerma juuston päälle. 
Ripottele pinnalle fariinisokeria. Hauduta pehmeäksi.
Tarjoile tuoreiden, sokeroitujen hillojen tai valmiin hillon kera.



Terveisin,

2 kommenttia:

Minka kirjoitti...

Kuinka tunnelmallisia kuvia, ihania! Ja tuo makuyhdistelmä on kyllä lyömätön :)

Marja B. kirjoitti...

Kiitos! Hyvää Joulun odotusta!