maanantai 29. syyskuuta 2014

Konjakilla maustettu pihlajanmarjahyytelö

SADONKORJUU

Tämän vuoden suuresta pihlajasadosta ehtii vielä nappaamaan omansa ja keittämään herkullista hyytelöä talven ruokien lisäkkeeksi. Helppoa ja hauskaa puuhaa, jonka palkintona syntyy aromikasta herkkua. Kauniissa purkeissa hyytelöä voi antaa vaikka lahjaksi.


Meidän sunnuntailenkistä muodostui vähän yllättäen marjanpoimintareissu, kun tutun lenkkipolun varressa keräämättämöt pihlajanmarjat suorastaan huusivat poimijaa.


Kesäsimme kauppakasseihin parin mehustimellisen verran marjoja, joita sitten päivän mittaan höyryttelimme keittimessa. Reseptinä oli tuttu, jo perinteenä kulkenut ohje, jossa hyytelö saa hienostuneen loppusilauksen konjakista.



Konjakilla maustettu pihlajanmarjahyytelö

1 l pihlajanmarjamehua (täysi mehustimellinen marjoja)
1 kg hillosokeria
2-3 rkl konjakkia

Höyrytä pihlajanmarjoja höyrystimessä tai keitä kattilassa ja siivilöi talteen mehu. 
Yhdestä täydestä mehustimellisesta saat noin litran valmista mehua.

Lisää hillosokeria n. 1 dl 1 dl:aan pihlajanmarjamehua eli litraan yksi kilo hillosokeria. 
Keitä noin 10-15 minuuttia, kerää lopuksi pois pinnalle kertynyt paksu vaahto. 
Lisää mausteeksi 2-3 rkl konjakkia litraan mehua. 
Purkita mehu ja anna hyytyä viileässä.




Terveisin,

2 kommenttia:

essufie kirjoitti...

Hei! Olisiko neuvoja konjakin suhteen, mikä toimisi tässä?

-Konjakeista täysin tietämätön..

Marja B. kirjoitti...

Hei, minusta tässä voi käyttää mitä tahansa peruskonjakkia. Mitään erityisen kallista ei kannata laittaa. Jos et muuten käytä konjakkia ja sinulla ei ole sellaista kotona, osta vaikka sellainen minipullo. Se on sopiva maustekäyttöön.