maanantai 31. tammikuuta 2011

Hyvän mielen uuniohrapuuro

KOTIRUOKAA

Tänä aamuna heräsin varhain ja laiton uuniin ohrapuuron hautumaan. Mikä tuoksu! Reilussa tunnissa syntyi herkullinen ja terveellinen ohrasuurimopuuro, jolla jaksaa luonaaseen. Puuron odottelu toi myös hyvän mielen.


Pinnalle ripottelin kanelia ja sokeria. Lautaselle vielä tilkka raikasta maitoa ja oikeaoppinen aamiainen oli valmis. Helposti. Ja maistui kuopuksellekin.


Uuniohrapuuro

1,5 l maitoa
3 dl rikottuja ohrasuurimoita
(1tl suolaa)

Mittaa aineet uuninkestävään vuokaan.
Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 1 tunti 15 minuuttia.
Nauti mieluisten höysteiden kera.
Iloitse siitä, että jaksoit tehdä terveellisen aamiaisen:).

Aamiaisterveisin,

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Yhtäläisyyksiä jälleen, sillä tein lauantaina uuniohrapuuroa. Pussin ohjeessa oli 150 asteen lämpötila ja kolme tuntia. Hyvin maistui varsinkin mustaviinimarjakeiton kanssa.

Asuimme aikaisemmin omakotitalossa ja tapana oli lämmittää uuni noin joka toinen päivä talvella. Tapana oli myös panna ruokaa kypsymään uunin jälkilämpöön. Aina onnistui ja mitkä tuoksut!

Marja Bruun kirjoitti...

No jopas tosiaan:) On varmaan niin, että mitä pidempää puuro hautuu, sitä parempaa siitä tulee.