Kun yksi juhla on takana, ovat toiset jo ovella. Kun mietit, mikä olisi hyvä kasvisvaihtoehto juhlien buffetpöytään, kokeile falafeleja. Ne maistuvat monille. Ne voi myös tehdä etukäteen valmiiksi ja välttää viime hetken kiireitä. Raikas jogurttikastike on helppo lisäke.
Kikherneet kannattaa liottaa itse yön yli, sillä purkkiherneistä tehdyt falafelpallerot eivät pysy hyvin kasassa. Pallerot voi paistaa uunissa tai upporasvassa.
Raikas kastike syntyy maustamattomasta jogurtista. Jos käytät
turkkilaista jogurttia, saat kiinteämmän kastikkeen.
Jos haluat täysin vegaanin aterian, valmista kastike soija- tai kaurjogurtista ja vaahterasiirapista.
Falafelit
500 g kikherneitä
1 ruukku korianteria
1 punainen chilipalko
1 iso sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl sesamin siemeniä
2 tl juustokuminaa
2 rkl sitruunamehua
3/4 dl tummaa soijarouhetta
1 dl tomaatimurskaa
Jogurtti-tahinikastike
4 dl rasvatonta, maustamatonta turkkilaista tai luonnonjogurttia
1 rkl hunajaa
1rkl tahinia
vastarouhittua mustapippuria myllystä
Liota herneet yön yli.
Kaada vesi pois ja keitä tunnin ajan puhtaassa vedessä. Anna jäähtyä.
Sekoita teho- tai sauvasekottimella kikherneet, korianteri, sipuli ja valkosipulinkynnet.
Lisää mausteet, soijarouhe, tomaattimurska ja sesaminsiemenet. Sekoita.
Muotoile seoksesta palleroita ja asettele ne uunipellille. Paista 225 asteessa 15-20 min.
(Voit myös uppopaistaa pallerot kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi. Valuta lupuksi enin rasva pois nostamalla pallerot talouspaperilla päällystetylle lautaselle. )
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Tarjoile falafelit jogurttikastikkeen kanssa, paahdettujen kasvisten tai raikkaan salaatin kanssa.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti