torstai 10. elokuuta 2017

Kanttarelliohratto syntyy vaikka pihkeittiössä

Elokuinen aurinko yllätti minut ja kuopukseni perusteellisesti. Siirsimme itapäivän kokkaustuokion pihamaalle ja valmistimme kanttarelliohrattoa ihanassa auringonpaisteessa.




Sienet ja sipulit ensiksi pannulle yrttien kanssa kuullottumaan ja sitten ohrahelmet hautumaan kuivaan valkoviiniin ja kasvisliemeen.


Mausteeksi vielä lisää yrttejä, hunajaa ja sitruunamehua.



Kanttarelliohratto

1 l kanttarelleja
3 uuden sadon sipulia
3 valkosipulin kynttä
2-3 oksaa tuoretta rosmariinia 
ohut nippu tuoretta ruohosipulia
oliiviöljyä kuullotukseen

3 dl ohrahelmiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 litraa kasvislientä
1 rkl juoksevaa hunajaa*
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
15 lehteä tuoretta salviaa
2-4 oksaa tuoretta timjamia
100 g parmesaaniraastetta *

Pilko sipulit, valkosipulit ja sienet pannulle ja kuullota niitä oliiviöljyssä. Lisää rosmariinit ja ruohosipulit pilkottuia. Lisää ohrahelmet ja anna niiden kuumentua. Lisää joukkoon valkoviini.
Lisää pikkuhiljaa kasvislientä ja imeytä se ohrattoon huolella. Sekoita joukkoon hunaja ja sitruunamehu sekä yrtit. Rouhi pippuria myllystä. Lisää lopuksi parmesaani ja sekoita huolella.


* Vege: Jos haluat vegaanisen ohraton, jätä hunaja pois ja käytä vegaanista juustoa.




Terveisin,




Ei kommentteja: