lauantai 7. tammikuuta 2017

Paahdetuttua kurpitsaa ja savutofua

Myskikurpitsan kausi jatkuu onneksi vielä. Se on yksi suurista suosikeistani. Kevyt ja silti maukas.
Nyt päätin paahtaa sitä uunissa kylmäsavustetun tofun kera. Helppoa ja hyvää!


Lisäsin uunivuokaan mukaan kourallisen kurpitsansiemeniä ja reilun lusikallisen hunajaa. Vegevaihtoehdossa hunajan voi korvata siirapilla.


Paahdettua kurpitsaa ja savutofua

600 g myskikurpitsaa
300 g kylmäsavustettua tofua
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1-2 rkl juoksevaa hunajaa tai siirappia
oliiviöljyä
1 tl caynnepippuria
mustapippuria
koristeluun tuoretta timjamia

Kuutioi kurpitsa ja tofu. Asettele ne uunivuokaan ja kaada päälle tilkka oliiviöljyä. Sekoita. Lisää kurpitsansiemenet ja hunaja. Ripottele lopuksi päälle cayennepippuria ja rouhi vielä ripaus mustapippuria myllystä. Paahda 225 asteisessa uunissa, kunnes kurpitsalohot ovat kypsyneet ja saaneet paahteista väriä. Koristele tuoreella timjamilla,


Terveisin,

Ei kommentteja: