sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Parsaa, nieriää ja uuden sadon perunoita

Parsakausi on alkanut ja ensimmäiset uuden sadon perunat ovat tulleet. Molempien miedot maut yhdistyvät hienosti nieriään. Uunissa syntyy heppo ruoka isommallekin joukolle.


Voideltuun uunivuokaa mahtuvat kaikki, ruoka valmistuu kuin itsestään.
Ensimmäiset uuden sadon perunat ovat usein keitettyinä vetisiä, mutta 
uunissa ne saavat rapean ja herkullisen maun.


 Parsaa, nieriää ja uuden sadon perunoita uunissa

2 suurta nieriäfilettä
2 nippua tuoretta vihreää parsaa
1/2 kg uuden sadon perunoita
purjoa tai kevätsipulia
minitomeetteja
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Katkaise parsojen juuresta n 2 cm pala pois. Pese ja halkaise uudet perunat. Pilko sipulit pieneksi.
Voitele uunivuoka ja laita kalafileet vuoan pohjalle. Asettele parsat ja sipulit reunoille ja kalapalojen väliin. Ripottele päälle sipulit ja asettele tomaatit. Mausta
Paista uunissa, kunnes kalat ovat kypsät.

Jos pidät kastikkeista, valmista hollandaise-kastike. Se sopii sekä kalaan että parsaan.






Terveisin,

Ei kommentteja: