maanantai 4. tammikuuta 2016

Tulinen Chili-tomaattikeitto lämmittää pakkasella

Kevyt chilinen tomaattikeitto on pakkaspäivän parasta kuppikuumaa. Se lämmittää mukavasti sekä sisäisesti että ulkoisesti. Mausteet saavat aineenvaihduntaan vauhtia. Täyteläinen maku tekee kylläiseksi, vaikka kaloreita kertyy vain niukasti.


Ystävältäni joululahjaksi saamani Sagaformin kannellinen keittokuppi oli todella mieluisa lahja. Se osoittautui erityisen toimivaksi ja mahdollisti keiton siemailun myös lomanjälkeisen vauhdikkaan työpäivän tiimellyksessä helposti.


Keitto on erinomainen lounas ja iltaruoka. Lounaalla keittoon voi lisätä esimerkiksi rasvatonta raejuustoa lisäproteiinin saamiseksi. Iltakeitto voi olla kevyempi.
Tämä keitto kestää hyvin myös pakastamista, joten sitä voi keittää kerralla enemmänkin ja pakastaa sopivan kokoisina annosrasioina.


Tulinen chili-tomaattikeitto


8-10 mehevää tomaattia
3 sipulia silputtuna
4 valkosipulin kynttä silputtuna
1 tl sokeria
1-2 tuoretta punaista mietoa chiliä (tai ½-1 keskivahvaa maun mukaan) pilkottuna
1-2 tl mustapippuria rouhittuna
1/4 tl cayennepippuria
1 ruukku tuoretta basilikaa
1/2 ruukkua tuoretta salviaa tai timjamia
3-4 dl vettä
2 dl kevyttä ruokakermaa 
1 kasviliemikuutio

Tee tomaatteihin ristiviillot ja kieuhauta, jotta kuoret irtoavat. Kuori tomaatit ja poista kannat.
Kuullota sipuli kattilassa, lisää valkosipuli ja sokeri. Lisää tomaatit ja mausteet. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Hauduta hiljaisella tulella noin 10 minuttia. Hienonna ainekset sauvasekoittimella. Maalaistyyliseen keittoon saa jäädä pieniä tomaattikuutioita.  Lisää lopuksi ruokakerma sekoittaen.

Koristele basilikalla tai timjamilla.



Terveisin,

Ei kommentteja: