sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Täyteläinen lohi-hummerikeitto

Herkullinen alkukeitto tai täyteläinen lounas syntyy hummerin ja lohen yhdistelmästä. Molemmat hennot maut yhdessä maistuvat keitossa talvelta ja lämmittävät sekä kehoa että mieltä. Vivahdetta makuun tuo tulinen cayennepippuri.




Aloita perkaamalla hummerit. Ota talteen liha ja laita ensimmäisenä kattilaan kuoret.
Keittoon sopivat hyvin sekä pakastetut että tuorekeitetyt hummerit.


Keiton kokoaminen on valmistuksen hauskin vaihe. Siihen voivat osallistua myös ruokailijat itse.


Asettele jokaiselle lautaselle lohipala ja hummerilihaa ja kaada niiden ympärille hummerilientä.


Lopputulos on kauniin yksinkertainen. Voit vielä viimeistellä sen tuoreella rakuunalla.



Täyteläinen lohi-hummerikeitto
(4-5 annosta)

75 g lohta/ruokailija
25 g voita

1 iso tai  2 pientä pakastehummeria
25 g voita
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tomaattipyreetä
1-2 tl rakuunaa
3 rkl vehnäjauhoja
7 dl kalalientä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1- 2 dl ruokakermaa
1/2 -1 tl cayennepippuria
haluttaessa 2 rkl konjakkia
(koristeluun tuoretta rakuunaa)

Sulata ja perkaa hummeri. Laita hummerinliha sivuun odottamaan ja säästä kuoret.
 Leikkaa lohesta kauniit palat paistamista varten.

Kuumenna voi kattilassa ja paista siinä hummerin kuoria hetki. Lisää valkosipuli, tomaattipyre, salvia ja jauhot. Kaada joukkoon samalla sekoittaen kalaliemi ja viini. 
Anna kuorten kiehua noin15 minuuttia. Siivilöi liemi ja sekoita siihen ruokakerma. Mausta  caynnepippurilla ja viimeistele halutessasi maku tilkalla konjakkia.

Paista lohiviipaleet voissa pannulla juuri ja juuri kypsiksi.

Nosta lautaselle lohiviipale ja sen päälle hummerinlihaa. Kaada reunoille hummerikeittoa. Koristele halutessasi tuoreella rakuunalla. Tarjoa alkupalana tai pääruokana.
Juomaksi sopii esimerikisi shampanja.



Terveisin,

Ei kommentteja: