tiistai 12. tammikuuta 2016

Falafelien pyörteissä

Falafeleista on tullut suuri suosikkiruokani. Arjen pyörityksessä koen ne kuitenkin suuritöisiksi ja lykkään toimeen tarttumista. Viikonloppuna oli vihdoin aikaa kaikessa rauhassa heittäytyä falafelien pyörteisiin ja valmistaa kotitekoisia falafelpyöryköitä. 


Falafeleistani ei ehkä ehkä syntynyt muotovalioita, mutta makua niissä oli sitäkin enemmän.  Ja uunissa paistettuina, suolaamattomista kikherneistä valmistettuina ne olivat jopa terveysruokaa.



Kotoisat falafelit

500 g (2 prk) kikherneitä (suolattomia)
1 ruukku korianteria
1 punainen chilipalko
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl sesamin siemeniä
2 tl juustokuminaa
2 rkl sitruunamehua
1 kananmuna
3/4 dl tummaa soijarouhetta
1/2 dl tomaatimurskaa

Jogurtti-tahinikastike
4 dl rasvatonta, maustamatonta luonnonjogurttia
1 rkl hunajaa
1rkl tahinia
vastarouhittua mustapippuria myllystä

Liota herneet yön yli. Kaada vesi pois ja keitä tunnin ajan puhtaassa vedessä. Anna jäähtyä ja poista kuoret. Jos haluat nopeuttaa valmistusta, osta valmiiksi liotettuja, suolaamattomia kikherneitä.

Sekoita teho- tai sauvasekottimella kikherneet, korianteri, sipuli ja valkosipulinkynnet. 
Lisää kananmuna, mausteet, soijarouhe, tomaattimurska ja sesaminsiemenet. Sekoita. 
Muotoile seoksesta palleroita ja asettele ne uunipellille. Paista 225 asteessa 15-20 min. 
(Voit myös uppopaistaa pallerot kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi. Valuta lupuksi enin rasva pois nostamalla pallerot talouspaperilla päällystetylle lautaselle. )

Tarjoile raikkaan salaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.



Terveisin,

Ei kommentteja: