maanantai 6. lokakuuta 2014

Puolukka-rahkajälkiruokaa blogin 4 v. synttäreiden kunniaksi

JUHLAKATTAUS

Prinsessojen Kotitalous -ruokablogi täyttää tänään neljä vuotta. Se on ensimmäinen Prinsessa Blogi. Kiitos teille hyvät lukijani - uudet ja koko matkan mukana kulkeneet - siitä, että teette bloggaamisesta innostavaa ja mielenkiintoista! Teidän kanssanne nämä vuodet tuntuvat suorastaan lentävän.

Juhlan kunniaksi tarjoilen syksyisen jälkiruoan, sesongin suosikkimarjasta puolukasta ja aina ihanasta rahkasta. Puolukan voi halutessaan korvata myös karpaloilla, lakoilla tai millä tahansa pakastemarjoilla - oman maun mukaan.

Tarjosin puolukkarahkaa jälkiruoaksi taannoin Porvooseen vierailulle saapuneille kansainvälisille bloggareille, joita lupauduin hetkeksi emännöimään. Tehtävänäni oli tarjota osalle vieraista kevyttä suomalaista ruokaa ennen illan jazz-konserttiin siirtymistä.


Puolukka-rahkajälkiruoka
(n. 4 annosta)

1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl hienonnettuja mintunlehtiä
3 dl puolukoita
murennettuja kaura- tai digestivekeksejä

puolukoita ja mintunkehtiä koristeluun


Rakenna tarjoilumaljoihin kerrosjälkiruoka.
Laita pohjalle kerma-rahkaseosta, sen päälle puolukoita,
sitten keksimuruja ja lopuksi kerma-rahkaseosta.
Lisää koristeeksi mintunlehti ja marjoja.


Bloggaritapaamisen juhlapöydän muina antimina tarjosin mm. punajuurikeittoa, jokirapu-vuohenjuustoquichea, kanttarellikastiketta savustetun kalan ja perunoiden kera, savusiikatahnaa ja hernelettuja, pihlajanmarjahilloa,  ja pehmeää omena-jogurttitorttua.

Kohtaaminen oli lyhyt, mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Berliinissä asuva Art Director ja valokuvaaja sekä Pohjois-Ruosista käsin  monipuolisesti maailmaa kiertäneet matkabloggarit olivat meidän vierainamme. Keskustelu soljui vilkkaana ja maapallo kierrettiin moneen kertaan ruokahetken aikana.

Vieraat kommentoivat yhteistä ateriahetkeä ja koko Porvoon vierailuaan somessa #travelhouseporvoo.


Jatketaan yhdessä tulevaan vuoteen!
Syksyn sävyt, tunnelmat ja maut ovat nyt parhaimmillaan.

Tänä syksynä elämääni sävyttää uusi innostus kuntoiluun ja terveelliseen ruokavalioon.

Prinsessa Blogien päivityksiä voi helposti seurata myös Facebookissa ja Twitterissä.
Pidetään yhteyttä!

Terveisin,

3 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Onnittelut 4-vuotiaalle blogillesi. Halauksin! Olen ollut alusta asti lukijasi ja jatkan edelleenkin. Täällä on mukava piipahtaa, nauttia upeista kuvistasi sekä tekstistä.

Puolukkarahkaa ja monia muita herkkuja!

Anne-May kirjoitti...

Onnea Marja blogillesi, jota seuraan ahkerasti ja aina tarttuu mukaan jotain omaan ruokapöytäänikin herkuistasi. Myös minä olen aivan lumoutunut kuntoilusta ja liikunnasta, varsinkin nyt, kun on enemmän aikaa siihen. Mukaan ovat tulleet kahvakuula ja lihaskuntojumppa uusina lajeina.
Eli pidetään itsestämme hyvää huolta.
Lämpimin ajatuksin jälleen kerran.
Anne-May

Marja B. kirjoitti...

Kiitos Marjatta ja Anne-May onnitteluista. Te molemmat olette olleet uskollisia ja kannustavia lukijoitani ja tervehdyksenne lämmittävät aina mieltä!
Pidetään tosiaankin itsestämme ja myös toisistamme huolta.
Kaunista syksyä!
Marja