sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Persimonrahka - hyvän mielen aamu- tai välipala

TERVEYS

Tänä viikonloppuna on vietetty Helsingissä  "I love me" -kauneus-tervys- ja hyvinvointitapahtumaa.
Ainakin äideille on tyypillistä unohtaa välillä oma hyvinvointinsa lasten ja perheen asioita edistäessään. Pieni ajatus itselle on kuitenkin tärkeä ihan oman jaksamisenkin vuoksi. Yleensä myös perhe voi paremmin, kun äiti voi paremmin.

Hyvää oloa ei tarvitse kurkotella kaukaa. Se voi löytyä ihan arjen pienistä asioista. Tänä aamuna viivähdin hetken oman aamupalani valmistuksessa.

Päätin ottaa ilon irti syksyn ihanasta persimonsadosta ja käytin mehukkaita hedelmiä aamiaisrahkani raaka-aineena. Herkullinen persimon sisältää paljon C- ja A-vitamiineja ja on siis tervetullut raaka-aine meidän pimeään vuodenaikaamme.


Persimonrahka

1,5 persimonia
250 g maitorahkaa
päälle mantelirouhetta ja cayennepippuria

Soseuta mehevän kypsät hedelmät ja maitorahka sauvasekoittimella.
Kaada kulhoon ja ripottele pinnalle mantelirouhetta.
Voit halutessasi terästää makua cayennepippurilla.



Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Hedelmä on kotoisin Aasiasta, Japanista ja Kiinasta, jossa se tunnetaan nimellä kaki. Ostamani hedelmät tulivat Espanjasta, jossa niitä viljellään nimellä persiomon. Myös Israelissa jalostetaan näitä herkkuhedelmiä ja siellä ne ovat saaneet kauniin nimen Sharon.

Terveisin,

2 kommenttia:

Nona Kuha kirjoitti...

Ihanalta näyttää ja kuulostaa. Persimon on muuten oma lempihedelmäni! (:

Marja B. kirjoitti...

On helppo ja herkullinen resepti. Ja kohta sato parhaimmillaan. Kokeilun iloa:)