maanantai 24. helmikuuta 2014

Tabblouleh salaatti - raikas yhdistelmä bulguria, yrttejä ja tomaatteja

ETNORUOKAA


Arabialainen tabbouleh-salaatti syntyy kätevästi persiljasta, mintusta, tomaatista ja bulgurista.
Se on raikas ja täyteläinen lisäke, joka oikeastaan kuuluu arabialaiseen ateriaan. Sen voi hyvin nauttia myös kevyenä lounaalla vaikkapa työpaikalla.



 
 Värikylläinen salaatti on edukseen laakeassa tarjoilukulhossa.












 










Tabbouleh-salaatti
 
400g kirsikkatomaatteja
2 keltasipulia
2 ruukkua tuoretta persiljaa silputtuna
1 ruukku vahvaa tuoretta minttua silputtuna
2 dl bulguria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl sitruunamehua
0,75 dl oliiviöljyä
 
Pilko kirsikkatomaatit paloiksi ja hienonna sipulit. Pilko persilja ja minttu.
Sekoita tomaatit, sipulit ja yrttisilput keskenään.
Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo suurimot huolellisesti ja valuta siivilässä. 
Kaada bulgur kulhoon ja lisää joukkoon kasvissekoistus, suola, pippuri, sitruunamehu ja öljy.
Sekoita hyvin. Anna seisoa hetki viileässä.
Koristele ja tarjoile.













 








Terveisin,
 
 
 

Ei kommentteja: