maanantai 23. syyskuuta 2013

Kermainen kurpitsakeitto

SADONKORJUU

Eilen aurinko siirtyi eteläiselle pallonpuoliskolle. Siinäkö syy, että sitä ei tänään näkynyt.
Viikonloppuna saatiin kuitenkin vielä kylpeä auringon lämmössä. Ja korjata talteen syyssadon viimeistä antia.


Napakat kurpitsat muuttuivat pehmeäksi ja ylellisen kermaiseksi keitoksi.

Kermainen kurpitsakeitto

1 kg kurpitsaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
1 vihreä omena
1 pieni pasternakka
2 rkl oliiviöljyä
7 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 tl kanelia
1/2 tl cayennepippuria
tuoretta korianteria
 
Tarjoiluun
créme fraîchea
kurpitsansiemeniä
 
Kuori paloittele kurpitsa, sipulit, omena, porkkanat ja palsternakka. Kuumenna vesi ja lisää 1,5  kasviliemikuutiota. Kuullota sipulit oliiviöljyssä, lisää joukkoon kasvikset. Lisää kiehuva kasvisliemi ja mausteet. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kuohukerma ja kiehauta. Takista maku. Tarjoile crème fraîchen ja kurpitsansiemenien kera.

 
Terveisin,
 
 

Ei kommentteja: