tiistai 21. toukokuuta 2013

Varhaiskaalista coleslaw grilliruokien kaveriksi

COLESLAW

Varhaiskaali ja kevätsipuli - nekin kuuluvat kauden ruokapöytään. Miten innostavaa kevätkausi onkaan uuden ensisadon myötä! Kaali ei kuulu kaikkien herkkuihin, mutta trendikäs coleslaw maistuu myös nuorisolle.

 
Varhaiskaalista, porkkanasta ja kevätsipulista saa nopeasti ja helposti
herkullisen lisäkesalaatin, coleslawn. 
Halutessasi joukkoon voi suikaloida myös retiisejä, herneenpalkoja tai kyssäkaalia.
Pikantin lisän antaa myös raastettu inkivääri.

 
Kevyempi kastike syntyy ilman majoneesia kermaviilista tai turkkilaisesta jogurtista, Dijon-sinapin,  valkoisen balsamicon ja hunajan maustamana.


Coleslaw sopii kaikkien grilliruokien lisäkkeeksi. Itse tarjoilin sitä myös savukalan kaverina.

 

Coleslaw


500 g varhaiskaalia
2- 3 porkkanaa
1 nippu kevätsipulia
2,5 dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
1 tl Dijon-sinappia
2 tl valkoista balsamicoa
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Suikaloi kaali ja kuoritut porkkanat. Hienonna kevätsipuli. Sekoita kermaviili/turkkilainen jogurtti, sinappi ja mausteet. Lisää kastike vihannesten joukkoon. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua.

 
Terveisin

 

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Herkullista salaattia, kiitos ohjeesta. Tätä teen piakkoin.

Marja B. kirjoitti...

Ensin tein turkkilaisesta jogurtista ja eilen kokeilin kermaviilistä. Molemmat toimii hyvin.