sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Ranskalainen aamiainen Porvoon Rongossa

CAFE RONGO

Porvoolainen Mona Haminen ja uusiseelantilainen Jordan Wilson tapasivat Austraaliassa. He ovat asuneet ympäri maailmaa ja asettuneet Porvooseen. Vuosi sitten he päätyivät toteuttamaan yhteisen unelman oman kahvilan avaamisesta. Syntyi  Cafe Rongo.

Cafe Rongo tarjoilee kahveja, leivonnaisia, keittoja ja salaatteja sekä herkullisia aamiaisia, jotka erityisesti viikonloppuisin vetävät parikymmentä asiakaspaikkaa täyteen.
Kuopukseni halusi ilahduttaa minua ja vei minut ranskalaiselle aamiaiselle Rongoon. Kahvila oli minulle uusi, mutta se pääsi heti suosiooni. Aamiaistuokio oli mitä sympaattisin kokemus!
 

Rongo edustaa uuden ajan kahvilaa. Sisustus on tehty itse ja siinä on käytetty kierrätyshuonekaluja.

 
Tarjottavat tehdään itse, hyvistä raaka-aineista. Esimerkiksi kakkujen reseptit ovat löytyneet uusiseelantilaisesta, Jordanin mummojen käyttämästä keittokirjasta.
 
 
Vesitiski on syntynyt vanhan talon ikkunasta.

 

 
Kuopuksen valitsema jasmintee tuotiin oikeaoppisesti pienessä lasikannussa, jotta aukeavat kukat näkyivät. Tyttäreni kertoi, että hän nauttii Rongossa usein suosikkiteetään ja vielä yhtään kertaa hän ei ole saanut sitä samanlaisesta kupista. Eilen oli vuorossa keltaisten ruusujen kuppi. Samanlainen, joka löytyi hänen isomummun kaapista.


Suurin osa salin tuoleista on Monan isoisältä saatuja. Pöydät on nikkaroitu itse levyistä ja jakkaroista.
Lampunvarjostimet ovat näyttävä osa kokonaisuutta. Hauskasti ryhmiteltyinä tai väärin päin.

 
Ranskalainen aamiainen oli aidon oloinen. Herkullisen pehmeä, tuore croisant, brie-juustoa, hilloa ja hedelmälohkoja. Sekä taivaallisen hyvä cafe au lait, isosta kulhokupista.


Karttaan merkitään kahvilan käyttämien kahvilaatujen ja raaka-aineiden kotimaat.


Terveisin,

1 kommentti:

Astaterhikki Salonen kirjoitti...

Minäkin olen ihastunut Rongon tunnelmaan ja tarjontaan. Rongohan on "uusseelantia" ja merkitsee rauhaa. Nimensä veroinen paikka.

Astaterhikki Salonen