maanantai 17. syyskuuta 2012

Vihdoinkin päästiin Sinne

PORVOO

Porvoon uusitulle taidetehtaalle on avattu Bistro Sinne, joka on hetkessä hankkinut itselleen maineen Porvoon parhaana ruokapaikkana. Suosittu kyseinen ravintola ainakin on, sillä viime hetken pöytävarauksia on ollut turha yrittää. Nyt sitten vihdoin sain aikaiseksi - pitkällä aikavälillä - tehdä pöytävarauksen ja päästä kokeilemaan.

Pitkään ravintola Savoyn keittiöpäällikkönä toiminut Kai Kallio ja Michelin-ravintoloissa kannuksensa hankkinut Peter Elfving ovat onnistuneet luomaan uuteen Bistroon mukavan, modernin tunnelman ja hyvää ruokaa. Janne Aaltonen vastaa paikan kehutusta viinivalikoimasta. Kesällä Helsingin Sanomien ruokatoimitus listasi porvoolaisia ravintoloita ja parhaat pisteet myös krittisiltä ruokatoimittajilta sai uusi Bistro Sinne.

Ravintolalle leimallista on lähiruoka ja keittiömestarit pyrkivät ensisijaisesti löytämään lähialueen parhaat tuottajat ja raaka-aineet. Myös saariston läheisyys näkyy listalla. Modernissa salissa on uuden trendin mukaisesti elävä yrttiseinä. Sen yrtit maustavat oikeasti myös ravintolan annoksia.


Päivän kala-annos on nimeltään Pellinge ja sen sisältö vaihtelee saaliin mukaan. Minun annoksessani oli Pellingin saaristosta pyydettyä siikaa, maa-atisokkapyrettä ja herkullisia mustatorvisieniä. Nam.


Jälkiruoka-annos, Vätsilä, piti sisällään villivadelmia, vadelmasorbettia ja sopivan pikantisti
salmiakkikastiketta. Ihan mukiinmenevä ravintolakokemus.Bistro Sinnen putiikista voi ostaa mukaan parhaita itä-uusmaalaisia herkkuja: Wildemansin luomukarameja, Hommanäsin hilloja ja mehuja, Åbyn kartanon näkkileipää, Marbackan hunajaa, Malmgårdin jauhoja ja lisäksi joka päivä ravintolassa leivottua tuoretta Sinnen maalaisleipää.


Ruokailun jälkeen olisi ollut mahdollista ottaa ruokalevot perinteisissä kiikkustuoleissa, ihan kuin isoäidillä.
Ravintoloitsijoiden mukaan myös parhaat reseptit on saatu perintönä isoäideiltä tai löytyvät leivontalaatikoiden perukoilta. He haluavat nyt koota nämä reseptit yksiin kansiin, kaikkien iloksi ja pyytävät lähettämään parhaita isoäidin reseptejä. Tämäkin on trendikästä.


Terveisin,

Ei kommentteja: