lauantai 15. syyskuuta 2012

Hummerikeittoa Islannin tapaan

KOTIRUOKAA


Hummerikeitto on mitä ihanin herkku Islannista. Atlantin viileissä vesissä kasvaneet hummerit päätyvät kalastaja-alusten kyydissä Reykjavikin satamaan ja hautuvat islantilaisten padoissa herkullisiksi ja maistuvat taivaallisilta. Islannissa keitto on todella suosittua ja sitä voi maistella kadun kuppiloissa tai fine dining ravintoloissa.




Päätin kokeilla tätä herkkua myös kotona.






Herkullinen hummerikeitto
(4 annosta)

1 iso tai  2 pientä pakastehummeria
25 g voita
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl salviaa
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl kalalientä
1 dl kuivaa valkoviiniä
200 g crème fraîchea
1/4 tl cayennepippuria
haluttaessa 2 rkl konjakkia
koristeeksi muutama tuoreen salvian lehti

Sulata ja perkaa hummeri. Kuumenna voi kattilassa ja paista kuoria hetki. Lisää valkosipuli, tomaattipyre, salvia ja jauhot. Kaada joukkoon samalla sekoittaen kalaliemi ja viini. Anna kuorten kiehua noin
15 minuuttia. Siivilöi liemi ja sekoita siihen puolet crème fraîchesta. Mausta keitto caynnepippurilla ja viimeistele halutessasi maku tilkalla konjakkia. Lisää joukkoon paloiteltu hummerinliha. Tarjoa keitto salvialla maustetun crème fraîchen ja tuoreen saaristoleivän tai pehmeän maalaisleivän kera.

Resepti Arla Keittiöstä



Terveisin



Ei kommentteja: