torstai 23. elokuuta 2012

Sukkasillaan - uusissa Marisukissa

ARMIN MAAILMASSA


Ostin Juha Tantun kirjan "Armi Ratian maailmassa". Juha Tattu kokosi kirjan materiaalia seuraamalla Armia vuoden ajan kaikkialle: Marimekkoon, työmatkoille, Bökarsiin ja saaristoon. Hän tallensi keskustelut ja haastatteli Armin läheisiä. Henkilökuva Armi Ratiasta julkaistiin tänä kesänä, kun Armin syntymästä tuli kuluneeksi sata vuotta.

Mielenkiintoinen kertomus vei Karjalaan Armin synnyinseuduille. Se kertoi, miten Marimekko sai nimensä ja todistaa, että Marimekko on Armille kadotettu Karjala. Kuka vielä muisti, että myös Armi Ratia toimi mainonnan suunnittelijana? Seitsemän vuotta, Erva-Latvalan mainostoimistossa. Menestyksellä ja luovuutensa palolla.

Puin päälle musta-beige tasaraitamaksiyöpaitani ja jatkoin lukemista.. Huomaan, että.kirjassa on paljon tuttuja asioista - samoja kuin aikaisemmin ilmestyneessä Love Armi -kirjassa.Siinä sivussa päätin sovittaa tämän syksyn Marimekko-malliston Sukkasillaan sukkia. Ihanan pehmeitä, ylellisen tuntuisia. Mietin pitäisikö minun valita ostamistani, Mai Ohtan suunnittelemista sukista seireenien inspiroimat Iliakset...


... vai saippuakuplien innoittamat Kuplat?


Kutsuin kuopuksen apuun. Hän sai valita omansa. Hän innostui Kuplista ja sai ne.


Jatkoin kirjani kanssa terassille, auringon lämmöstä vielä nauttimaan ja korkokengissä työpäivän ajan riutuneita varpaitani lepuuttamaan.


Join lasillisen itsetehtyä marjamehua herukalta hehkuvasta Sukat makkaralla -juomalasista.
Melkein kuin Bökarsissa:).Terveisin,

2 kommenttia:

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Ihana värien leikki!! Ihailen taitoasi käyttää värejä. Niin vaatteissa, ruuassa kuin kattauksissa.
Kohta saadaan nauttia syksyn värikkäästä maailmasta :)

Marja B. kirjoitti...

Kiitos aivan ihanasta kommentista!!Syksyn luonto on ihan paras värimaailmojen luoja. Nautitaan siis siitä täysillä!