tiistai 3. huhtikuuta 2012

Pääsiäislammas maustuu kahvilla ja luomukermalla

PÄÄSIÄINEN

Kahvihullun pääsiäiseen kuuluu myös kahvilla maustettu lampaanpaisti:). Tuoreet yrtit kruunaavat mausteliemen aromit.


 Pääsiäisen kahvilammas

n. 3 kg lampaanpaisti
valkosipulin kynsiä
rypsiöljyä
valkopippuria
tuoretta basilikaa, rosmariinia ja salviaa

Mausteliemi
2 dl luomukuohukermaa
2 dl vahvaa kahvia
1 tl fariinisokeria
1 dl lihalientä tarvittaessa

Tarjoiluun
minttuhyytelöä

Laita paistin sisään silputtuja valkosipulin kynsiä. Sekoita siplutut yrtit keskenään. Sivele paistin pinta öljyllä ja ripottele päälle pippuria ja yrttisekoitusta. Laita paisti uunivuokaan, folioon tai avoimeen paistopussiin niin, että valuliemi valuu paistin alle sitä kostuttamaan. Laita paisti 225 asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Laske lämpötila 175 asteeseen ja kypsennä paistia 2-3 tuntia (mittarin mukaan).

Valmista mausteliemi sekoittamalla keskenään luomukerma, kahvi ja fariinisokeri. Kostuta kypsyvää paistia jatkuvasti mausteliemellä. Mitä enemmän jaksat kostuttaa, sitä mehevämpi paistista tulee. Listää liemen joukkoon tarpeen mukaan lihalientä, jotta se ei lopu kesken.



Terveisin,

Ei kommentteja: