torstai 16. kesäkuuta 2011

Kristallisoitua päätöksentekoa

JOMPI KUMPI

Osallistuin tällä viikolla, vierailijana naisvaikuttajien verkoston WoMan ry:n kokonaisvaltaista hyvinvointia käsittelevään teemailtaan. Konsulttiyhtiö ActPron kehityspäällikkö Hanna-Maria Hult kuvaili tilaisuudessa hyvinvoinnin eri osa-alueita ja pani osallistujat konkreettisin harjoituksin miettimään omakohtaisesti, mitä hyvinvointi itse kullekin merkitsee. Millaisia asioita on haaveena tai toiveena ja mitä käytännön toimenpiteitä pitäisi tehdä, jotta näistä haaveista tulisi totta.

Haaveita hahmotettiin mielikuvaharjoituksin ja tunnetiloin. Yhtä kaikki. Tuli selväksi, että mitään muutoksia ei voi tapahtua, jos ei ensiksi selvitä itselleen, mihin haluaa olla menossa.

Konkreettiseksi työkaluksi ActPro on kehittänyt Prioriointi Kristallin. Se auttaa selkeyttämään omia ajatuksiaan päätöksenteossa. Ihmisen on vaikea päättää, jos vaihtoehtoja on monia. Siksi priorisoinnissa otetaan aina kaksi vaihtoehtoa kerrallaan ja niistä valitaan parempi. Johan kristallisoituu.


Konsultti kertoi, että tämän menetelmän avulla on valittu lomamatkoja yhtä lailla kuin kiteytetty yrityksen arvoja. Se on toimiva käytännön työkalu päätöksenteossa.

Kokeilin arjessa: Lihaa vai kalaa? Lohta vai kuhaa? Savustettua vai paistettua?  Nopeutti ostamista.
Ehkä seuraavaksi sitten loma: Kotimaa vai ulkomaa? Kaukomatka vai Eurooppa? Kaupunki vai maaseutu?
Pariisi vai Provence? Nizza vai Marseille?  

Tarkemmin ajatellen tämä toimii ihan kaikessa. Auttaa pääsemään iänikuisesta jahkailusta.
Ja Ikean slogania lainaten - aina on oikeus muuttaa mieltänsä.

Kristallinkirkkain terveisin,

Ei kommentteja: