Tummat, suklaiset muffiinit saavat kauniin värinsä ja herkullisen makunsa kaakaosta ja makunsa myös sisään kätketystä suklaapalasta.
Vapaallä kädellä tehdyt suklaakuviot ovat kiva koriste mufiinien päälle.
Pinkit veagaaniset muffiinit
4 dl kauramaitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl omenaviinietikkaa
3/4 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
1,5 kaakaojauhetta
1 levy Pandan tummaa suklaata
Sekoita kuivat aineet keskenään siivilän läpi, jotta saat ne tasaisiksi. Lisää joukkoon nesteet.
Asettele osa taikinaa mufiinivuoan pohjalle, lisää pala suklaata ja nostele sen päälle lisää taikinaa niin, että vuoka on täynnä. Paista kypsiksi 175 asteisessa uunissa.
Kuorrute
1 tl punaista elintarvikeväriä
100 g Keiju margariinia
0,75 dl soija- tai kauramaitoa
n. 3 dl tomusokeria
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi.
Lisää tomusokeria niin, että kuorrute ei ole liian juoksevaa.
Nostele kuorrute jäänyneiden muffinien päälle.
Suklaakoriteet
Sulata suklaata ja muotoile siitä leivinpaperille haluamiasi kuvioita.
Anna jähmettyä ja nostele kuviot muffinien päälle.
Hauskaa vappua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti