sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Pinkit vegaaniset muffiinit

Fiilistelimme kuopuksen kanssa keittiössä ja hän leipoi meille ihania vappuisia ja vegaanisia muffiineja itse tekemänsä reseptin mukaan. Pinkin kuorrutteen voi syödä jo silmillään.


Tummat, suklaiset muffiinit saavat kauniin värinsä ja herkullisen makunsa kaakaosta ja makunsa myös sisään kätketystä suklaapalasta.


Vapaallä kädellä tehdyt suklaakuviot ovat kiva koriste mufiinien päälle.


Pinkit veagaaniset muffiinit

4 dl kauramaitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl omenaviinietikkaa
3/4 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
1,5 kaakaojauhetta
1 levy Pandan tummaa suklaata

Sekoita kuivat aineet keskenään siivilän läpi, jotta saat ne tasaisiksi. Lisää joukkoon nesteet.
Asettele osa taikinaa mufiinivuoan pohjalle, lisää pala suklaata ja nostele sen päälle lisää taikinaa niin, että vuoka on täynnä. Paista kypsiksi 175 asteisessa uunissa.

Kuorrute


1 tl punaista elintarvikeväriä
100 g Keiju margariinia
0,75 dl soija- tai kauramaitoa
n. 3 dl tomusokeria 

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi. 
Lisää tomusokeria niin, että kuorrute ei ole liian juoksevaa.
Nostele kuorrute jäänyneiden muffinien päälle.

Suklaakoriteet

Sulata suklaata ja muotoile siitä leivinpaperille haluamiasi kuvioita. 
Anna jähmettyä ja nostele kuviot muffinien päälle.



Hauskaa vappua!

Ei kommentteja: