maanantai 17. kesäkuuta 2013

Lohta ja fenkolia valkoviinissä

KESÄRUOKAA

Tyttäreni yllätti minut kokkaamalla. Herkullisten tuoksujen siivittämänä syntyi oivallinen kesäruoka isoäidin reseptin mukaan. Raaka-aineina lohta, fenkolia, tilliä ja kuivaa valkoviiniä. Kaveriksi uuden sadon perunoita.

 

 
Herkku tarjoiliin coleslawn ja tuoreen kauraleivän kera. Loppu valkoviini sopi erinomaisesti ruokajuomaksi.
 
 
 
Lohta ja fenkolia valkoviinissä
 
3 fenkolia
sokeria
vettä
suolaa
kalaliemikuutio
pippuria
tilliä
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 kg lohta
sitruunamehua
sitruunapippuria
kapriksia
tuoretta tilliä koristeluun
 
Pilko fenkolit ja lado ne kattilaan. Lisää ripaus sokeria ja kaada päälle vettä niin, että fenkolit peittyvät. Kieuhata ja lisää kalaliemikuutio. Keitä fenkolit puolikypsiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja tilillä. Lisää valkoviini ja anna sen kiehua. Lisää lopuksi pilkottu lohi ja anna palojen kypsyä kuumassa liemessä, mutta älä keitä. Lisää tilkka sitruumehua, kaprikset ja koristele tillillä. Rouhi päälle ripaus sitruunapippuria. Tarjoile uuden sadon perunoiden kera.
 
Terveisin,
 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi