sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Lipstikkaletut sopivat kesäbrunssiin

KESÄRUOKAA

Lehtisellerin ja purjon makuinen lipstikka rehottaa kasviruukussani. Se tuo mieleen lapsuuden kesämuistot mummolan puutarhasta. Päätin jatkaa perinteitä kokeilla sitä juhannusbrunssin lettuihin. Liekö syynä lipstikan ruokahalua edistävä vaikutus vai sen herkullinen maku, mutta letut katosivat nopeaan tahtiin brunssitarjottimelta.


 
Lipstikkaletut voi nauttia "suolaisina" vaikkapa kala- tai porotäytteen kera. Ne maistuvat erityisen herkullisilta myös makeina. Juhannusbrunssilla tarjoilin niitä luontohenkeen omatekoisen kuusenkerkkäsiirapin kera.


 
Lipstikkaletut
 
1 l luomumaitoa
6 luomukananmunaa
 2,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
kourallinen tuoretta lipstikkaa silputtuna
rypsiöljyä paistamiseen
 
Vatkaa maidon joukkoon munat niin, että niiden rakenne rikkoutuu. Lisää jouhot, öljy ja suola sekä lipstikkasilppu. Turvota taikinaa noin puoli tuntia ennen paistamista. Paista isoja tai pieniä lettuja.
 
 
Terveisin,
 

Ei kommentteja: