maanantai 6. huhtikuuta 2015

Syrnikeissä on pääsiäisen maku

VENÄLÄISET RAHKALETUT

Venäläisen kettiön ihanuus ovat rahkaletut, syrnikit. Harva tulee tänä päivänä ajatelleeksi, että maitorahka on alun perin tullut Suomeen venäläisten kauppiaiden mukana ja sen valmistuksen taito ja resepti siirtynyt perimätietona suomalaisille yrittäjille samaan tapaan kuin smetana.

Hyvän ystäväni perheen juuret  ovat Venäjällä ja olen haltioituneena kuunnellut hänen kertomuksiaan suvun tätien teekutsuista, pellavaliinoista ja sikareista. Musiikista, elämänilosta, kaupankäynnin taidosta. Herkuista puhumattakaan.





Syrnikit syntyvät nopeasti ja ovat ihana herkku pääsiäisaamun brunssipöytään pannukakkujen tapaan.
Niissä yhdityvät pääsiäisherkut rahka ja kananmunat. Sokerin määrää säätelemällä syrnikeistä saa terveellisen vaihtoehdon pashojen, suklaamunien ja tuhtien aterioiden jälkeen 



Syrnikit sopivat myös teehetken tarjoiluun tai jälkiruoaksi. Nuorisokin rakastaa niitä. Myös tumma kirsikkahillo sopii syrkikeille.


Syrnikit - venäläiset rahkaletut

250 g maitorahkaa


4 kananmunaa
1 dl speltti- tai vehnäjauhoja*
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset keskenään.
Paista kullanruskeiksi blini- tai ohukaispannussa.
Tarjoile marjojen tai hillon kera.

* gluteenittoman vaihtoehdon saat käyttämällä tattarijauhoja


Terveisin,

2 kommenttia:

Janette Seppanen kirjoitti...

Ihanan näköisiä! <3 Kiva blogi sulla. :) Käythän vilkaisemassa/kommentoimassa blogiani?
---> http://mybeatywonderland.blogspot.fi/

Marja B. kirjoitti...

Täytyypä käydä kurkkaamassa:)