maanantai 4. helmikuuta 2013

Vietnamilaista karamellisoitua lohta ja katkarapuja

AASIALAINEN KEITTIÖ

Innostukseni vietnamilaiseen ruokaa jatkuu. Seuraavana kokeilukeittiössäni valmistettiin karamellisoitua lohta ja katkarapuja.

Lohen paistokastike syntyy valkosipulista, salottisipulista, chilistä, limesta, kalakastikkeesta ja korianterista.


Kevyet kasvislisukkeet sopivat tyyliin. Ne nautitaan viipaloituna joko sellaisenaan tai kevyesti riisiviinietikan ja sokerin sekoituksessa pikkelöitynä.


Karamellisoitu vietnamilainen lohi

1 kg lohifilettä paloina
1/2 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 dl kalakastiketta
2 limen mehu
1/2 dl vettä
1 chili viipaloituna
4 valkosipulin kynttä puristettuna
4 salottisipulia hienonnettuna
Sekoita vesi ja sokeri. Keitä kunnes sokeri muuttuu kullanruskeaksi. Sekoita kalakastike, limemehu, vesi ja lisää joukkoon. Keitä kunnes seos karamellisoituu.  Lisää chili, valkoisipuli ja salottisipuli ja paista hetki. Lisää lohipalat ja paista ne molemmin puolin, kypsiksi. Lisää lämpöä niin, että karamelliseos paksunee.
Sama kastike- ja paisto-ohje toimii myös  jättikatkaravuille.

Terveisin,











Ei kommentteja: