torstai 6. joulukuuta 2012

Katajaista siikaa ja fasaania itsenäisyyspäivän kunniaksi

KOTIRUOKAA

Itsenäisyyspäivän alkupalaksi kokeilin ystävieni tupaantuliasissa oppimaani siian graavausta.
Suolan ja sokerin lisäksi perheen isäntä lorautti tilkan giniä fileiden päälle makua antamaan. Maku on uskomattoman hieno.


 
Me nautimme graavisiian saaristonmakuisen Jurmo-leivän kanssa.

 
Pääruoaksi valmistimme fasaanin rintafileitä.
 
 
Mureat fasaaninrinnat maistuvat pihlajamarjahyytelön kera. Lisukkeiksi sopivat myös rakuunaruusukaalit, vihreät pavut ja uuniperuna.


 
 

 

 
Uunissa kypsynyt jauhoinen peruna maustuu riistan kanssa.
 
 

Ginissä graavattu siika

tuoreita siikafileitä
karkeaa suolaa
sokeria
giniä
(katajanmarjoja)

Ripottele suolaa ja sokeria siikafileiden pinnalle. Kaada päälle tilkka giniä. Jos mahdollista murskaa joukkoon katajanmarjoja. Seisota jääkaapissa noin 12 tuntia. Tarjoile sellaisenaan tai saaristoleivän kera.
 

Fasaanin rintafileet

6 fasaanin rintafilettä
 
Yrttimarinadi:
2 dl oliiviöljyä
2 tl  timjamia
2 tl  rosmariinia
mustapippuria myllystä

Sekoita aineet keskenään ja hiero fasaaninrintojen pintaan. Anna marinoitua vuorokauden ajan. Ruskista rintafileet pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiski. Kypsennä lopuksi 170 asteisessa uunissa noin n. 8 minuuttia niin, että fileet jäävät sisältä punertaviksi. Tarjoile siivuiksi leikattuna.

Terveisin,
 

Ei kommentteja: