sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Lounaaksi kanaa ja bataattia

KEVYESTI


Kevyt kanafile kasvisten kera on oivallinen lounas. Makea bataatti antaa makua ja hiilihydraatteja. Ruusu- ja lehtikaali sekä kevyesti paistutut sienet tuovat kuituja.


Annos sisältää vain hieman yli 300 kcal, mutta puhtaat maut kaikessa yksinkertaisuudessaan tekevät  lounaasta keveydestä huolimatta erittäin nautittavan.

Paistettu kanafile

Ohut kanafile (n. 100 g)
oliiviöljyä
chilikastiketta

Kaada kuumalle pannulle oliiviöljyä ja paista kanafile. Levitä lopuksi pinnalle chilikastiketta. 
Tarjoile paahdettujen bataattien sekä paistettujen sienien ja höyrytetyn ruusu- ja lehtikaalien kera.


Chilikastike

1 rkl punaista chiliä pilkottuna
3  valkosipulinkynttä pilkottuna
0,5 -1 dl ruokosokeria
1/2 tl suolaa
0,75 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl vettä

Sekoita chili ja valkosipuli ja hienonna morttelissa. Keitä sokeri, suola, viinietikka ja vesi kattilassa. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon chili-valkosipuliseos.  Kuumenna kunnes seos paksunee.  



Paahdetut bataatit

200 g bataattia viipaloituna
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
rosmariinia

Kuori ja viipaloi bataatit.  Kaada viipaleiden päälle pieni tilkka oliiviöljyä sekä 
ripaus suolaa ja mustapippuria. Asettele viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 
200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele rosmariinilla.




Terveisin,

Ei kommentteja: