Kevyt kanafile kasvisten kera on oivallinen lounas. Makea bataatti antaa makua ja hiilihydraatteja. Ruusu- ja lehtikaali sekä kevyesti paistutut sienet tuovat kuituja.
Annos sisältää vain hieman yli 300 kcal, mutta puhtaat maut kaikessa yksinkertaisuudessaan tekevät lounaasta keveydestä huolimatta erittäin nautittavan.
Paistettu kanafile
Ohut kanafile (n. 100 g)
oliiviöljyä
chilikastiketta
Kaada kuumalle pannulle oliiviöljyä ja paista kanafile. Levitä lopuksi pinnalle chilikastiketta.
Tarjoile paahdettujen bataattien sekä paistettujen sienien ja höyrytetyn ruusu- ja lehtikaalien kera.
Chilikastike
1 rkl punaista chiliä pilkottuna
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
0,5 -1 dl ruokosokeria
1/2 tl suolaa
0,75 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl vettä
Sekoita
chili ja valkosipuli ja hienonna morttelissa. Keitä sokeri, suola,
viinietikka ja vesi kattilassa. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon
chili-valkosipuliseos. Kuumenna kunnes seos paksunee.
0,5 -1 dl ruokosokeria
0,5 dl vettä
Paahdetut bataatit
200 g bataattia viipaloituna
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
rosmariinia
Kuori ja viipaloi bataatit. Kaada viipaleiden päälle pieni tilkka oliiviöljyä sekä
ripaus suolaa ja mustapippuria. Asettele viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä
200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele rosmariinilla.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti