Perjantain pasta syntyy helposti mustakaalista. Mustakaalilla on tärkeä osa italialaisessa keittiössä ja siksi päätin yhdistää sen juuri pastaan.
Terveellisyysarvoiltaan upea mustakaali on mitä maukkain raaka-aine pestokastikkeeseen. Makua voi täydentää basilikalla ja valkosipulilla.
Pesto on äärimmäisen helppo valmistaa sekoittamalla ja hienontamalla ainekset tasaiseksi tahnaksi.
Tuoreus ja maku ovat tallella.
Mustakaalipesto innoitti minut valitsemaan mustaa nauhapastaa.
Mustakaalipesto
200 g mustakaalia
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
75 g pinjansiemeniä tai siemensekoistusta
100 g raastettua parmesaania
1 dl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
pippuria
parmesaanilastuja tarjoiluun
75 g pinjansiemeniä tai siemensekoistusta
100 g raastettua parmesaania
1 dl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
pippuria
parmesaanilastuja tarjoiluun
Keitä mustakaalin lehtiä vedessä muutama minuutti. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella hienoksi massaksi keitetyt mustakaalin lehdet, basilika, siemenet, parmesaani, valkosipulit ja öljy. Mausta pippurilla. Purkita säilytystä varten tiiviskantiseen lasipurkkiin.
Pesto säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Tarjoile pastan ja parmesaanilastujen kera.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti