perjantai 21. maaliskuuta 2014

Mustakaalipestoa ja pastaa

MUSTAKAALI

Perjantain pasta syntyy helposti mustakaalista. Mustakaalilla on tärkeä osa italialaisessa keittiössä ja siksi päätin yhdistää sen juuri pastaan.
Terveellisyysarvoiltaan upea mustakaali on mitä maukkain  raaka-aine pestokastikkeeseen. Makua voi täydentää basilikalla ja valkosipulilla.

 
Pesto on äärimmäisen helppo valmistaa sekoittamalla ja hienontamalla ainekset tasaiseksi tahnaksi.
Tuoreus ja maku ovat tallella.
 
 
 
Mustakaalipesto innoitti minut valitsemaan mustaa nauhapastaa.


Mustakaalipesto


200 g mustakaalia
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
 75 g  pinjansiemeniä tai siemensekoistusta
100 g raastettua parmesaania
1 dl rypsiöljyä
 2 valkosipulinkynttä
  pippuria
parmesaanilastuja tarjoiluun
 
Keitä mustakaalin lehtiä vedessä muutama minuutti. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella hienoksi massaksi keitetyt mustakaalin lehdet, basilika, siemenet, parmesaani, valkosipulit ja öljy. Mausta pippurilla. Purkita säilytystä varten tiiviskantiseen lasipurkkiin.
Pesto säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Tarjoile pastan ja parmesaanilastujen kera.
 
 
Terveisin,
 

Ei kommentteja: