perjantai 4. toukokuuta 2012

Laulussa koko elämä

PIAF


Olin eilen illalla ystäväni kanssa musiikkiteatteri Kapsäkissä viettämässä ranskalaista iltaa La Môme Piaf - Laulussa koko elämä -esityksen parissa. Kyseessä oli pieni musiikkinäytelmä, joka kertoi Pariisin varpusena tunnetun Edith Piafin traagisen elämäntarinan.

Näytelmä maalaa kuvan Piafin puolisokeasta lapsuudesta kadulla, oman lapsen menetyksestä, epätoivoisesta yrityksestä päästä pinnalle laulajana, suosion myötä tulleista onnettomista miessuhteista, suuren rakkauden kuolemasta lento-onnettomuudessa, alkoholi- ja huumeongelmista ja taistelusta imusolmukesyövän kourissa. Musiikillisesti näytelmä kertaa kaikki Piafin rakastetuimmat laulut ja asettaa ne paikoilleen historian kartalle.

Hämeenlinnan teatterissa nykyisin toimivalla Tuula Penttilällä on vahva tausta musiikin ja teatterin ammattilaisena ja hän onnistui luomaan realistisen tuntuisen kuvan Piafin elämästä. Säestäjinään hänellä oli kaksi ammattimuusikkoa Marko Puro ja Kalle Penttilä, jotka molemmat soittivat sekä flyygeliä että haitaria.Ranskalaiseen iltaan kuuluivat myös juuston ja viinin maistatus. Herkullisen Brie de Meaux -valkohomejuuston oli tarjonnut Hakaniemen hallin juustoliike Lentävä lehmä. Marc Brédif Chinon -punaviini ja Domaines Schumberger Pinot Planc Les Prinses Abbés -valkoviini ovat Alkon valikoimasta. Autoilijana maistoin molempia tilkan, eikä minua jäänyt kummankaan kohdalla harmittamaan, että en voinut ottaa lisää. Ajattelin, että tämä makumaailma oli myös Piafin karusta elämästä.
Terveisin,


Ei kommentteja: